Foder

Foder

Vi vågar nog påstå att ett veterinärfoder är det bästa foder man kan ge till sin hund eller katt. För de allra flesta av oss är husdjuren en familjemedlem och naturligtvis vill vi ge dem det bästa i både kost och omsorg. I hundens och kattens alla livsstadier finns det foder vi kan ge dem som hjälper dem att hålla sig friska och som främjar både ett långt och hälsosamt liv.

I det kvalitetsfoder som du hittar hos Din veterinär så är innehållet minst 50 olika näringsämnen, vilket är svårt att säkerställa i till exempel en hemlagad diet. Om man köper ett foder av hög kvalitet innehåller det råvaror med högre kvalitet, proteiner och kolhydrater som är lättsmälta. Dessa egenskaper för att djuren tillgodogör sig mer av näringsämnena i ett veterinärfoder. Av ett kvalitetsfoder kan man därför ge mindre portioner och resultatet blir ju även att det blir mindre mängd att ta vara på när det kommer ut i andra änden, vilket de flesta djurägare brukar uppskatta

Man hittar både friskfoder och medicinska foder bland våra veterinärfoder.

Friskfoder

Vi vill ju alla att våra hundar och katter ska få en så bra start i livet som möjligt. Vi får ju bara en chans att ”göra rätt”. Ett friskfoder hos veterinären har ofta mer råvaror och ingredienser som förebygger sjukdom och som främjar bättre hälsa. I kattunge och valpfoder finns till exempel ämnen som stärker ungens immunförsvar. I foder för kastrerade hundar och katter så är energitillförseln balanserad för att förebygga övervikt samt minska risken för att djuret drabbas av urinsten.

  • Friskfoder från Acana

Seniorfoder

Ett djur har olika behov i olika livsstadier. I foder för de äldre djuren har man ökat antalet antioxidanter, glukosaminer, fina fettsyror och minskat andelen fosfor och protein. Den äldre individens kropp utsätts för mer stress i sina celler. I seniorfoder för den äldre katten och hunden har veterinärfodret en högre halt av glukosaminer och fettsyror än vad du hittar i vanliga foder, exempel Hill´s j/d.

Medicinska foder

Om din hund eller katt blir sjuk så finns det en mängd veterinärdieter som kan behandla olika tillstånd. Dessa dieter säljes endast hos veterinär då de är behandlingar på olika sjukdomar.

Kontakta oss gärna så hjälper vi till med vilket foder som passar just er hund eller katt!

  • Medicinska foder från Hill´s

Bantningsfoder

Ett foder mot övervikt hos katt och hund är utformat så sätt att det ökar förbränningen medan det samtidigt ger djuret en mättnadskänsla. Vissa av dess innehåller även glukosaminer och omega fettsyror då många överviktiga katter och hundar har fått problem med lederna pga sin övervikt. Bantningsfoder säljes endast hos veterinärer och ska inte förväxlas med lightfoder.

Urinstensfoder

Både hundar och katter kan drabbas av urinsten. Då är det livsviktigt att låta en veterinär undersöka djuret för att ställa rätt diagnos på vilken slags urinsten det är och om man eventuellt behöver operera bort stenar från urinblåsan. Det finns foder som löser upp stenar och foder som sedan förebygger bildandet av nya stenar. Ofta måste dessa djur stå på urinstensfoder under resten av sina liv.

Hudfoder, allergifoder

Tyvärr blir det allt vanligare med hudproblem hos våra hundar och katter. Allergier i form av både foderallergier och luftburna allergier ökar både hos hund och katt. Dessa sjukdomar kan ge stort lidande i form av återkommande hudproblem och klåda. Med ett foder som är anpassat för hud och olika typer av allergi kan man behandla och förebygga hudbekymmer och lidande hos hunden och katten. Detta foder säljes endast hos veterinär.

Frågor om oss eller våra tjänster?